Komder Forum Ana Sayfa
komder.com KayıtaraGirişwarnerblade SAMDergi Samded YıldızDer
Başlığa cevap gönder Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Kütüphane Grup Çalışmaları: "Türk Dili"
Yazar Mesaj
Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj Kütüphane Grup Çalışmaları: "Türk Dili" 
Arkadaşlar web sitemizden duyurduğumuz kütüphane grup çalışmalarına ilk olarak kendi güzel Türkçemizden başlıyoruz. Bu konu üzerinde etraflıca bir çalışma yapmayı planladık. Grup çalışmalarına dahil olmak isteyen arkadaşlarla şimdilik bu başlık altında irtibat kuracağız. İlgilii arkadaşları bekliyoruz.

grup çalışmasında yapılacaklar nelerdir.. katılımcı veya dinleyici olarak katılabiliyor muyuz.. sadece ankaradakiler mi iştirak edebilir? ilk adımlar neler gibi konuları aydınlatısanız sevinirim..  sahip çıkmak isteriz tabi güzel türkcemize..

Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj çok önemli..! 
bu grup çalışmaları bence de çok önemli.. detaylarla ilgili mutlaka arkadaşlar bilgi vereceklerdir. malum bu devirde kitap okuma zor zanaat.. fakat bu grup çalışmaları ve sunumlarla işi hızlandırabiliriz.. bir kitabı okuyup sunacak kişi de mevzusunu daha iyi hazırlamış olur.. onceki seneler bazı denemler yapmıştık, çok faydalanmıştık. bunlardan birisi Nutuk çalışmasıydı.. bir digeri onemli islere oncelikti mesela.. geçenlerde bir arkadas yıllar once yapılan bu çalışmaların kendisine iş hayatında ciddi katkıları oldugunu anlattı bana..  ilk konu olarak Türk Dili'nin seçimi de isabetli ve yerinde bir tercih.. ne ogrensek kar..  koca koca iş adamları veya bürokratların konusmaları fiyaskolardan gecilmiyor..

Alıntıyla Cevap Gönder
açıkçası bu konu benim de ilgimi çekiyor, her ne kadar kendim de türkçemizi çok güzel kullanamasam da bununla ilgili sunumlara falan katılabilirim hatta belki bir kitabı da ben hazırlanıp sunabilirim.. kütüphane görevlileri ile nasıl irtibata geçeceğim.. dernege gelsem yeterli olur mu aceba..

Alıntıyla Cevap Gönder
Arkadaşlar Türk Dili ile  ilgili olarak bende M.Fethullah Gülen'in 'İkindi Yağmurları' adlı
kitabını arıyorum.Bu kitapta Türkçe ile ilgili olarak bir yazı olduğunu öğrendim..
Bu kitaba sahip olan veya web ortamında ulaşabilecek olan arkadaşlarımız bu yazıyı forma koyarsa çok  sevinirim..

hdulger yazmış:
grup çalışmasında yapılacaklar nelerdir.. katılımcı veya dinleyici olarak katılabiliyor muyuz.. sadece ankaradakiler mi iştirak edebilir? ilk adımlar neler gibi konuları aydınlatısanız sevinirim..  sahip çıkmak isteriz tabi güzel türkcemize..

Katılımcı olarak da dinleyici olarak da katılabilirsiniz aynı zamanda bu çalışmalarımızı  web ortamına da aktaracağımız için ankarada bulunmanız da sorun değil..
  Bu çalışma grubuyla ilgili olarak bir komisyon kurulacaktır..başkanı ve çalışma üyeleri olan bu komisyonun Türk Dili ile ilgili konu sınırlaması yapmasını istiyoruz..

bluefreckle yazmış:
açıkçası bu konu benim de ilgimi çekiyor, her ne kadar kendim de türkçemizi çok güzel kullanamasam da bununla ilgili sunumlara falan katılabilirim hatta belki bir kitabı da ben hazırlanıp sunabilirim.. kütüphane görevlileri ile nasıl irtibata geçeceğim.. dernege gelsem yeterli olur mu aceba..

Önceden de başka bir başlık altında yazdığım gibi 09:00_15:00 arası ben kütüphanede bulunuyorum..Benim olmadığım saatlerde de kütüphanede görevli arkadaşlar size yardımcı olacaklardır..Türk Dili adlı grubumuzda görev almak isteyen arkadaşlarımız kütüphanemize gelerek veya forum üzerinden bu isteklerini iletebilirler..Görev alacak arkadaşlar belli olduktan sonra görev dağılımı ve sunum programları falan ortaya çıkmış olacak..

iskender yazmış:
Arkadaşlar Türk Dili ile  ilgili olarak bende M.Fethullah Gülen'in 'İkindi Yağmurları' adlı
kitabını arıyorum.Bu kitapta Türkçe ile ilgili olarak bir yazı olduğunu öğrendim..
Bu kitaba sahip olan veya web ortamında ulaşabilecek olan arkadaşlarımız bu yazıyı forma koyarsa çok  sevinirim..

Çorbada benim de tuzum bulunsun...20.07.2005 tarihli yazı:

http://www.herkul.org/kiriktesti/index.php?article_id=1990

Şimdi mucit kaşif yetişmiyor. Taklitçi adamlar yetişiyor. Kısmen herşeyi değiştirecek, isyancı ruha ihtiyaç var. Her şey değişecek. Kitap-mektep-kapı-sıra... hepsi... ve tenkit ile işe başlamak esastır...

ivedik - komder '04
Alıntıyla Cevap Gönder
''Biz dinimizi korumanın yanı başında, dilimizi de korumak mecburiyetindeyiz. Dinî ve millî değerlerimizi dilimiz vesilesiyle tanıtıyor, dinimizi onunla anlatıyoruz''. Bu sözü de M.fethullah Gülen'in 'İkindi Yağmurları' adlı kitabından aldım. Türk Dili ile ilgili çalışmada konu sınırlamasını çalışma grubundaki komisyon hazırlayacak demiştik.Bence bu çalışmanın odak noktası ve haraket noktası bu cümleler olmalı..Çalışma grubunda bizimle birlikte çalışmak isteyen arkadaşların biran önce bana ulaşmasını bekliyorum..

bende bu proje de yerimi almak istiyorum.. haydi arkadaşlar hep beraber daha ileriyee.. Ne demiş eskiler: NERDE HAREKET ORDA BEREKET!!  

Gelmemis yarindan hep mi sikayetçiyiz biz
Aklimin ipinin ucuda kaçmis, timsah katreleri bosalsin
Bir iki damla hiç degersiz
Alıntıyla Cevap Gönder
çok isabetli olmuş ben de nasıl türkçe öğrenirim diye düşünüyodum ki bu proje imdadıma yetişti  
kimin aklına geldiyse Allah razı olsun

Alıntıyla Cevap Gönder
Bu çalışmanın hepimize çok faydalı olacağını düşünüyorum..Sosyal faaliyetlerin yanında böyle kültürel faaliyetlerinde yapılması bizim gibi edebiyat aşıklarını sevindiriyor   bu çalışma grubunda yer almak isteyen arkadaşlar ne zaman bir araya gelecek acaba...

Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj ne çalışılacak..? 
ben en çok ne çalışılacak veya nasıl bir çalışma olacak, taş mı taşıyacagız, doktora mı yapacagız, işin içinde sınav falan da var mı onu merak ediyorum.. )

Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj Re: ne çalışılacak..? 
hdulger yazmış:
ben en çok ne çalışılacak veya nasıl bir çalışma olacak, taş mı taşıyacagız, doktora mı yapacagız, işin içinde sınav falan da var mı onu merak ediyorum.. )

Öncelikle çalışma grubunda yer almak isteyen arkadaşlar bir araya gelecek ve Türk Dili ile ilgili yapılacak çalışmada konu sınırlaması yapacak.Konuyla ilgili kitapları bir araya toplayıp görev dağılımı yapılarak bu kitaplar üzerinde çalışılacak..Bu çalışmalar sonucu ortaya çıkan bilgiler bir araya getirilip  seminer haline dönüştürülüp tüm komderlilere Türk Dili ile ilgili güzel bir proğram yapılacak..
Kimsenin gözü korkmasın yapacağımız çalışmada taş tuğla kullanmıcaz..

hangi çalışma ne zman yapılacak, gruplar ne zaman toplanıyor, forumdaki millette katılıyor mu bu işe? yoksa fiziken katılım şart mı?  yani bu çalışmadan sonra biz de aydın olabilecek miyiz?..

Alıntıyla Cevap Gönder
Çok guzel bı calısma olmus kutuphanecı arkadaslarımızı cabalarından dolayı tebrık ederım bızde bu calısmalarda yer almak ısterız

Alıntıyla Cevap Gönder
Türk Dili çalışma grubumuzu yönetecek arkadaşımızı belirledik..Gazi Üniversitesi 4. sınıf edebiyat bölümünde okuyan Hüseyin Aksoy arkadaşımızın Türk Dili çalışma grubunda yer almak isteyen  diğer arkadaşları da belirleyip çalışmalarına başlamasını istiyoruz..ayrıca bir an önce form sayfamıza da üye olup aramıza katılmasını bekliyoruz..

Öncelikle beni komder çatısı altında böyle bir çalışmaya dahil eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Kısa sürede yazılan yorumlardan da anlaşılacağı üzere ilginin yoğun olacağı bir çalışmaya başladığımızı düşünüyorum.ben hazırlıklarıma başladım belirlediğimiz bir tarihte  grupta yer almak isteyen diğer arkadaşlarla bir araya gelip fikir alışverişinde bulunmak istiyorum.

Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj Hayırlı olsun efenim.. 
yeni görevinizde başarılar dilerim ben de.. hayırlı olsun..  merakla bekliyoruz bizlerde..  insallah bir çalışma takvimi ve yapılacak işler listesi yazarsınız.. biz de nelerin ucundan tutabilecegimizi, gözümüzün kestiklerini karınca kararınca belirler, iştirak ederiz inşallah..

Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj toplanıyoruz... 
Evet arkadaşlar
" Türk Dili Gurubu " toplantı günümüz pazar 14.00 olarak belirlenmiştir.
İlk toplantıda grup üyeleri netleştirilecek, kişi sayısına göre bir çalışma alanı başlatılacaktır.

BU ÇALIŞMALAR
>Türk Dili'nin geçmişten günümüze ortaya çıkardığı olmazsa olmaz eserler üzerine çalışma.
>Türk klasikleri denince akla ne geliyor, tavsiye eserler.
>Kütüphanemizde bulunması gereken kitaplar.
>Hilmi Yavuz, İskender Pala, Ahmet Turan Alkan, Abdullah Aymaz, Yavuz Bülent Bakiler ile " Türk Dili " üzerine röportaj...
öncelikli belirlenen çalışma alanlarıdır.
Gruba dahil olmak isteyen arkadaşlar şimdilik form vasıtasıyla bize yazabilirler, gruba katkıda bulunmak için Ankarada bulunmak şart değildir.
katılımlarınızı bekliyoruz....

Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj doğru konuşma semineri 
bu çalışma kapsamında böyle bir 'doğru türkçe konuşma semineri hazırlansa ve bir günlük çalışma olsa güzel olabilir. 15 veya 10 kişilik katılımcı gruplara verilecek bir kapsamlı ve öz bir çalışma olsa mesela.. bu çalışan ve iş sahibi olan kimselere de belirli bir ücret karşılığında da olabilir. kısa bir diksiyon, fonetik nedir ve naıl bir çalışma gerektirir, günlük konuşma da yapılan dil yanlışları ve toplum önünde konuşma ve temel kitapları tanıtıcı bir program olabilir. bir defalık ve birkaç saatlik bir çalışma olabilir. bu seminerden etkilenenler daha detaylı çalışmalara ayrıca katılabilirler. ne dersiniz..?

Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj Re: doğru konuşma semineri 
hdulger yazmış:
bu çalışma kapsamında böyle bir 'doğru türkçe konuşma semineri hazırlansa ve bir günlük çalışma olsa güzel olabilir. 15 veya 10 kişilik katılımcı gruplara verilecek bir kapsamlı ve öz bir çalışma olsa mesela.. bu çalışan ve iş sahibi olan kimselere de belirli bir ücret karşılığında da olabilir. kısa bir diksiyon, fonetik nedir ve naıl bir çalışma gerektirir, günlük konuşma da yapılan dil yanlışları ve toplum önünde konuşma ve temel kitapları tanıtıcı bir program olabilir. bir defalık ve birkaç saatlik bir çalışma olabilir. bu seminerden etkilenenler daha detaylı çalışmalara ayrıca katılabilirler. ne dersiniz..?

Çalışmalarımız arasında bu da var. Hatta çalışmamızın sonunda, seminerde bizim sunumlarımızın yanında bir de röportaj yapacağımız yukarıdaki isimlerden ve ismi yazılı olmayan hocalarımızdan da bir konuşma yapmalarını isteyeceğiz. Henüz toplanmadığımız için kısa başlıklar halinde  yazalım dedik. İlginiz için teşekkürler. Devamını bekliyoruz.

Alıntıyla Cevap Gönder
Arkadaşlar dille alakalı planlanan bu çalışmaların hepimiz için çok faydalı olacağına inanıyorum..İlgili arkadaşlarla pazar günü kütüphanemizde toplanalım ve gerekli konu dağılımını yapıp çalışmalarımıza başlayalım..hadi artık harekete geçelim..

pazar toplantısı ne oldu? toplanabilemedik mi yoksa?

Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj Re: toplantınız mı? 
hdulger yazmış:
pazar toplantısı ne oldu? toplanabilemedik mi yoksa?

Değerli takipçimiz hdulger öncelikle bu dikkatın ve ilgin için tekrar teşekkürlerimi ileteyim..
Pazar toplantımızz oldu.. Genel amaçlar ve ilk hafta çalışmamız konuşuldu, karara bağlandı...
Yapacağımız çalışmalarda sizlerin de desteğini beklıyoruz (röportaj ve anket ) yalnız henüz bulunduğumuz aşamada değil...
takiplerinizin devamını bekliyoruz.....
saygılar...

Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj teşekkürler derkenar.. 
ilgimiz aslında biraz da kıskançlığımızdan.. gerçekten hayatın içinde böyle güzel işlerle uğraşmaya vakit bulamıyoruz. bir de alışmışız tembelliğe.. efendim şimdi türk dilinin kıymetine mutlaka inanıyoruz ama ne yapmak lazım, nereden başlanır falan, açıkçası artı kçok zor bizim için.. ama şimdi sizler bir şeyler yaptıkça biz de böyle işler ortaya koymanın zorluğunu bilerek elimizden geldiğince desteklemek istiyoruz bittabii. ve seviniyorum ben gerçekten.. aha da böyle yapılır diyorum içimden. biraz uzaktan da olsa izlemeye devam ediyoruz ve karınca kararınca bir fayda sağlamaya çalışıyoruz.. hadi bakalım hayırlısı..

Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj toplantının devamı 
Arkadaşlar Türk Dili çalışma grubunu yönlendiren derkenar ardaşımızın dediği üzere geçen pazar toplandık ve konu sınırlamasını yaptık, gruptaki arkadaşlarımızla birlikte çalışacağımız kaynakları da belirledik..Haftaya pazar saat 10:00' da tekrar bir araya gelcez..Bu konuya meraklı olupta gelemeyen arkadaşlarımız varsa daha geç kalmış sayılmazlar, bizle irtibata geçmeleri sonucu onlarda grubumuza dahil olabilirler..

http://www.ruhumuzunheykelinidikerken.com/content/view/695/50/
faydalı olabileceğini düşünüyorum.çorbada tuzumuz bulunsun..

Şimdi mucit kaşif yetişmiyor. Taklitçi adamlar yetişiyor. Kısmen herşeyi değiştirecek, isyancı ruha ihtiyaç var. Her şey değişecek. Kitap-mektep-kapı-sıra... hepsi... ve tenkit ile işe başlamak esastır...

ivedik - komder '04
Alıntıyla Cevap Gönder
Mesaj makaleler 
Arkadaşlar grup çalışmasında belirlediğimiz kitapların yanında ana sayfaya koyduğumuz ve bu çalışma dahilinde her hafta düzenli olarak koyacağımız makalelerin de Türk Dili çalışmasında bize faydalı olacağını düşünüyorum..

Bu konuyla alakalı olarak arkadaşın yolladığı Ruhumuzun Heykelini Dikerken adlı kitaptaki bölüm çok dikkat çekici.Bu bölümü herkesin okumasını tavsiye ediyorum ve aynı zamanda İkindi Yağmurları adlı kitaptaki dille alakalı bölüm de okumaya değer.

Başlığa cevap gönder Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki